REKLAMA

Domowe mięso w słoikach

wyświetlono: 261586 | dodany do książki kucharskiej: 35 | polecenia: 0

Smakuje wybornie. Delikatne, soczyste, miękkie, z cudowną galaretką. Ten smak pamiętam z dzieciństwa; takie smakołyki przygotowywała moja Babcia, a później Mama.

opublikowany: 09.10.2014
Udostępnij Pinterest
  • 3 godz. 40 min

Składniki:

  • -2 kg łopatki wieprzowej bez kości
    -1 kg świeżego boczku bez skóry
    -1 kg surowej szynki wieprzowej
    -1 główka czosnku
    -10 ziaren ziela angielskiego
    -8 liści laurowych
    -pieprz mielony i ziarna pieprzu
    -sól do smaku
Ocena:

(średnia 4.23 z 186 głosów)

Sposób przygotowania:

  • mięso w słoikach 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki wielkości ok.3 cm. Do mięsa dodać pokrojony w kawałki czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać. Przyprawione mięso wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie mięso nakładać ciasno do pełna do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować dwa dni po 90 minut.

Porady

Z podanych składników uzyskano 9 słoiczków 600ml

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: emalitowska emalitowska

Domowe mięso Gyros

Moje ulubione mięso .Podaję je z tzatzikami

kategoria: Dania główne opublikowany: 08.02.2014 | wyświetlono: 6309 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE