Boczek gotowany na kanapki

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki boczek, to jest pączek nad pączki w tłusty czwartek. Takie rarytasy misie lubią naj! Taki mięciusi, pachnący, taki w sam raz do miziania językiem :P Serio, ja to napisałem?!? xD Ludziska piszę do was ja, Arek Gie! Wbijajcie do sklepu, kupujcie i róbcie. Ostatnio w sklepie na N był po 12 zeta, więc szkoda nie skorzystać z promocji. Wyszła sama rozkosz! Raciczki lizać xD

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg surowego boczku
    2 litry zimnej wody
    2 płaskie łyżki soli
    1 łyżka pieprzu ziarnistego
    5 sztuk ziela angielskiego
    5 liści laurowych
    1 główka czosnku
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek gotowany na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek gotowany na kanapki 1. Mięso myjemy, nakłuwamy. Przekładamy do garnka wypełnionego wodą.


    Wsypujemy sól, pieprz, ziele, liście i wrzucamy przekrojony na pół, czosnek. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień.


    Gotujemy 90 minut, wyjmujemy i oprószamy przyprawą. Zapiekamy kwadrans w 200°C


    Boczek gotowy na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować