Błyskawiczna mocno czekoladowa babka z foremki (bezglutenowa)

4.88 (8 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziecinnie prosta i błyskawiczna w przygotowaniu babka czekoladowa, która nie zawiera glutenu. Idealna na poczęstunek do filiżanki popołudniowej kawy lub herbaty.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -3 duże jajka
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżki dropsów czekoladowych do wypieków
    -1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    -1/2 łyżeczki sody
    -1 szklanka mąki ryżowej
    -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1/2 szklanki mąki z tapioki
    -1/4 szklanki wody
    -3/4 szklanki oleju
    -3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.88 (8 ocen)

Błyskawiczna mocno czekoladowa babka z foremki (bezglutenowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Wodę i olej wlewamy do miski. Wbijamy jajka, wsypujemy cukry i dokładnie miksujemy na gładki płyn.
  • 2 2. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz dropsów). Miksujemy trzy minuty na najwyższych obrotach na gładkie ciasto. Dodajemy dropsy i mieszamy dokładnie łyżką.
  • 3 3. Ciasto przelewamy do foremki 25x11 cm. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 minut. Smacznego!

Porady

Babkę oczywiście można upiec w tradycyjnej keksówce, należy ją jednak wtedy natłuścić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować