Nie bójmy się eksperymentować! Pięknie zapraszam:)
60 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
175 g masła
4 łyżki kakao
70 g cukru
250 g mleka w proszku ( ja miałam light)
1/3 szklanki wody
3 cukierki- galaretka w czekoladzie
4 biszkopty
3 ciastka z kawałkami czekolady
garść rodzynek
garść orzeszków ziemnych
Blok czekoladowy w wersji mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty i ciastka z czekoladą pokroić na mniejsze kawałki. Galaretkę również pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Dodać rodzynki i posiekane orzeszki. Wymieszać wszystko. Dodać mleko w proszku i ponownie wymieszać.
2.W rondelku roztopić masło. Dodać kakao, cukier i wodę. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Następnie odstawić sos na bok, aby trochę ostygł. Zawartość rondelka przelać do ciastek z mlekiem. Dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać masę do foremek silikonowych na muffinki. Wyrównać masę. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Podawać wyjęte z foremek. Smacznego!
Komentarze