Blok czekoladowy w wersji mini

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Nie bójmy się eksperymentować! Pięknie zapraszam:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 175 g masła
    4 łyżki kakao
    70 g cukru
    250 g mleka w proszku ( ja miałam light)
    1/3 szklanki wody
    3 cukierki- galaretka w czekoladzie
    4 biszkopty
    3 ciastka z kawałkami czekolady
    garść rodzynek
    garść orzeszków ziemnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy w wersji mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty i ciastka z czekoladą pokroić na mniejsze kawałki. Galaretkę również pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Dodać rodzynki i posiekane orzeszki. Wymieszać wszystko. Dodać mleko w proszku i ponownie wymieszać.
  • 2. W rondelku roztopić masło. Dodać kakao, cukier i wodę. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Następnie odstawić sos na bok, aby trochę ostygł. Zawartość rondelka przelać do ciastek z mlekiem. Dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać masę do foremek silikonowych na muffinki. Wyrównać masę. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Podawać wyjęte z foremek. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować