Blok czekoladowy w wersji mini

  • wyświetlono: 367 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie bójmy się eksperymentować! Pięknie zapraszam:)

20191005_083333
  • 15 porcje
  • 60min

Składniki

175 g masła
4 łyżki kakao
70 g cukru
250 g mleka w proszku ( ja miałam light)
1/3 szklanki wody
3 cukierki- galaretka w czekoladzie
4 biszkopty
3 ciastka z kawałkami czekolady
garść rodzynek
garść orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania przepisu:

Blok czekoladowy w wersji mini

  • 1. Biszkopty i ciastka z czekoladą pokroić na mniejsze kawałki. Galaretkę również pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Dodać rodzynki i posiekane orzeszki. Wymieszać wszystko. Dodać mleko w proszku i ponownie wymieszać.
  • 2. W rondelku roztopić masło. Dodać kakao, cukier i wodę. Podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Następnie odstawić sos na bok, aby trochę ostygł. Zawartość rondelka przelać do ciastek z mlekiem. Dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać masę do foremek silikonowych na muffinki. Wyrównać masę. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Podawać wyjęte z foremek. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dla dzieciz dawnych latzapomniane deserymleko granulowane

Komentarze

Podobne przepisy

Blok czekoladowy

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Blok czekoladowy

Taki blok pamiętam z czasów dzieciństwa....

blok czekoladowy

Dodane przez: kasiunia860

BLOK CZEKOLADOWY

Pyszny deser, który zawsze smakuje...

Blok czekoladowy.

Dodane przez: Słodko Słodka

Blok czekoladowy

Jak zaczniesz go jeść nie możesz...

Makowiec w wersji czekoladowej i w wersji klasycznej

Dodane przez: Ewa Mróz

Makowiec w wersji czekoladowej i w wersji...

Zapraszam na kontrastowe makowce...

image-1mncnro

Dodane przez: IlonaJ

Blok czekoladowy

Córka zawsze pomaga mi przy robieniu...

Tiramisu w wersji mini

Dodane przez: kwaśnosłokogorzka23

Tiramisu w wersji mini

U mnie po raz pierwszy zagościły...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE