Bitki wieprzowe w sosie własnym

4.95 (200 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjny obiad, prosty w przygotowaniu. Niedzielne spotkanie z rodziną przy tradycyjnym daniu na pewno poprawią humor rodzinie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka,
    1 cebula,
    1 mała marchewka,
    1 mała pietruszka,
    4 liście laurowe,
    5 ziela angielskie,
    szczypta kurkumy,
    mąka do obtaczania,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.95 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
  • 2. Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką.

    Podajemy z ulubionym dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować