bitki wieprzowe w sobie własnym

4.51 (178 ocen)

smaczne i kruche

Składniki:

  • Szynka wieprzowa - 800 g
    Cebula średnia - 2 szt
    Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, wedeta, sól, pieprz, papryka słodka, musztarda
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Szynki

Bitki wieprzowe w sobie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w plastry, posypać przyprawami, posmarować musztardą ( z jednej strony ) i odstawić na dwie godziny do lodówki.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, mięso obtoczyć w mące i podsmażyć z dwóch stron . Włożyć do garnka z wodą (ja dałam 2 litry ) dodać listek laurowy, ziele angielskie, wedetę, sól i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 50 min. Sos doprawić do smaku, dodać jeszcze łyżeczkę musztardy i zagęścić zawiesiną. Podawać z kaszą lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować