Bitki wołowe w sosie własnym

  • wyświetlono: 1739 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

klasyczne danie na obiad

Anyzkowo

Składniki


Składniki :

600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
sól,
pieprz,
papryka słodka,
mąka,
olej do smażenia,
2 cebule,
ziele angielskie,
liść laurowy.

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki wołowe w sosie własnym

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Komentarze

Podobne przepisy

Udka po marokańsku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Udka po marokańsku

Nieziemsko pachnące, delikatne...

Deser banoffee z lodami.

Dodane przez: Di gotuje

Deser banoffee z lodami (ciasteczka z bananem,...

Banoffee to przepyszny deser,...

arbuz

Dodane przez: Kasja1986

Arbuz z fetą, miętą i chili

Pyszna, orzeźwiająca przystawka,...

Torcik tęczowy

Dodane przez: beniawojt

Torcik tęczowy

Kolorowy,orzeźwiający deser bez...

Pastelowe Desereki Z Truskawkami

Dodane przez: gotowanietoproste

Pastelowe Desereki Z Truskawkami

Doskonały deser na gorące, upalne...

Pierogi ze szpinakiem, fetą i płatkami chili

Dodane przez: ankad21

Pierogi ze szpinakiem, fetą i płatkami chili

Pyszne danie dla smakoszy szpinaku.