Bitki wołowe w sosie własnym

4.26 (193 ocen)

klasyczne danie na obiad

Składniki:


  • Składniki :

    600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    mąka,
    olej do smażenia,
    2 cebule,
    ziele angielskie,
    liść laurowy.

Wystaw ocenę:

4.26 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wołowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować