REKLAMA

Bitki wołowe w sosie własnym

wyświetlono: 102652 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

klasyczne danie na obiad

opublikowany: 31.05.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:


  • Składniki :

    600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    mąka,
    olej do smażenia,
    2 cebule,
    ziele angielskie,
    liść laurowy.

Ocena:

(średnia 4.5 z 157 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magda_Z indeks

Bitki wołowe w sosie własnym

Dla tych, którym znudziły się już kotlety.

kategoria: Dania główne bitki opublikowany: 25.02.2013 | wyświetlono: 8612 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 1
Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Bitki schabowe w sosie własnym

super pomysł na wykorzystanie schabu i podanie go w innej formie niż tradycyjne kotlety

kategoria: Dania główne opublikowany: 12.09.2018 | wyświetlono: 9573 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: Hrabina w kuchni Hrabina w kuchni

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Klasyka polskiej kuchni, a przede wszystkim smak dzieciństwa.

kategoria: Dania główne dania mięsne bitki opublikowany: 07.11.2017 | wyświetlono: 10684 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE