Bitki wołowe w sosie własnym

  • wyświetlono: 1251 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

klasyczne danie na obiad

Anyzkowo

Składniki


Składniki :

600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy )
sól,
pieprz,
papryka słodka,
mąka,
olej do smażenia,
2 cebule,
ziele angielskie,
liść laurowy.

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki wołowe w sosie własnym

  • 1. Przygotowanie :

    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i papryką. Mięso obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso z każdej strony. Ściągnij mięso i podsmaż pokrojoną cebulę. Wlej bulion. Dodaj ziele angielskie, i liść laurowy oraz wcześniej przygotowaną cebulę. Wlej bulion i duś 40-50 minut. Dopraw do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Pucharki śledziowe

Dodane przez: czarrna

Pucharki śledziowe

Przystawka ze śledzi

Śledzie z sałatką

Dodane przez: czarrna

Śledzie z sałatką

Przystawka ze śledzi

Jajka z łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z łososiem

Na wielkanocny stół

ŻUREK-KREM Z ZIEMNIAKAMI I GRZYBAMI WEGE

Dodane przez: monikaT83

ŻUREK-KREM Z ZIEMNIAKAMI I GRZYBAMI WEGE

Żurek od zawsze kojarzy się nam...

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Dodane przez: czarrna

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Na wielkanocny stół

Papryczki faszerowane

Dodane przez: czarrna

Papryczki faszerowane

Danie z serii "przekąski na mecz"...