Biszkoptowo-makowe z wiśniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodać mąkę z proszkiem i zmiksować na najniższych obrotach. Wylać na blaszkę 22x37 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 30 min w 180 stopniach. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
2.Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i makiem i zmiksować na najniższych obrotach. Wylać na blaszkę 22x37 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 30 min w 180 stopniach. Ostudzić.
3.Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku.
Śmietanę ubić na sztywno i dodać cukier. Na koniec dodać chłodną galaretkę i dokładnie wymieszać.
Komentarze