Koperkowe kotlety mielone z curry

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i aromatyczna propozycja na szybki obiadek. Zaletą kotletów
mielonych jest to że można tworzyć różne kombinacje smaków.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
    1 bułka kajzerka
    1 jajko
    1/2 pęczka koperku
    1/2 łyżeczki curry
    sól, pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Koperkowe kotlety mielone z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koperkowe kotlety mielone z curry 1. Kajzerkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Koperek siekamy, ale bez
    grubych łodyg. Dodajemy mięso mielone, jajko, curry i doprawiamy solą i
    pierzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej
    ręcznie. W masy formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i
    smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi
    dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować