Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sernik na zimno na biszkopcie. Sernik z brzoskwiniami, wyszedł delikatny i pyszny.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPT :
    -5 jajek
    -150 g cukru
    -80 g mąki tortowej
    -80 g mąki ziemniaczane
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA SEROWO-BRZOSKWINIOWA:
    -1 kg sera z wiaderka
    -500 ml śmietanki 30 %
    -100 g cukru pudru
    -1 puszka brzoskwiń w syropie
    -30 g żelatyny
    -około 150 ml wody

    CIASTKA:
    -około 100 g maślanych herbatników

    POLEWA CZEKOLADOWA:
    -200 g czekolady mlecznej
    -50 g gorzkiej czekolady
    -100 ml śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową 1. biszkopt-Ubić białka ze szczyptą soli i cukrem, dodawanym porcjami. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia, jednocześnie mieszać łopatką, ale nie długo, żeby nie opadło. Przelać do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20-25 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika, odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i biszkopt wystudzić.
  • Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową 2. Za pomocą widelca, zdrapać skórkę, nie będzie warstwa kremu odklejać się. Biszkopt ułożyć do tej samej blaszki co się piekł, tylko z wyżej wyścielanym papierem. Nasączyć sokiem z brzoskwiń.
  • Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową 3. masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem a potem stopniowo dodawać serem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wmieszać pokrojone w kostkę i odsączone brzoskwinie. Wyłożyć równomiernie na biszkopt i rozsmarować.
  • Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową 4. Ułożyć warstwę herbatników i ciasto schłodzić w lodówce.
  • Biszkoptowe serowo-brzoskwiniowe z polewą czekoladową 5. polewa- Czekolady rozpuścić w śmietance nad parą. Ostudzić do płynnego i polać górę ciasta i rozsmarować. Ciasto ponownie schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować