Biszkopt z ananasem

4.5 (152 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasta z owocami kto ich nie kocha.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt: jajka: 4 sztuki
    - cukier: 20 dekagramów
    - mąka: 20 dekagramów
    - ocet: 1 łyżka
    - woda (przegotowana zimna): 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Masa: Sok z dużej puszki ananasów 565 g: 1 sztuka
    - mąka tortowa: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżka
    - margaryna: 1 sztuka
    - żółtka: 4 sztuki
    - Beza: białka: 4 sztuki
    - cukier: 20 dekagramów
    - wiórka kokosowe: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biszkopt z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
    kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
    koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
    połączyć.
    Temperatura piekarnika : 180 stopni
    Czas pieczenia: 20-30minut
  • 2. Masa:
    Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
    ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
    kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
    budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
  • 3. Beza:
    Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
    stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

    Biszkopt+Masa+Beza
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować