Biszkopt orzechowo-kokosowy z serkiem i galaretką

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne ciasto. Łatwe w przygotowaniu i pyszne. Dla dzieci smaczne rozwiązanie na coś słodkiego i dobrego.

  • 55 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica średnica 26cm
    3 duże jajka
    2/3 szklanki maki tortowej
    ½ szkl. Cukru
    2 łyżki kokosu
    1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów
    Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka octu
    500 g serka waniliowego
    2 galaretki czerwone.
    Cukier puder do posypania gotowego ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki

Biszkopt orzechowo-kokosowy z serkiem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Pieczemy biszkopt: biała ubić na sztywną piane z odrobina soli dodajemy cukier. Następnie do żółtek daje proszek do pieczenia i ocet energicznie wymieszać i powstałą pianę z żółtek łączymy z miksowanymi białkami zmniejszam obroty miksera na sam koniec dodaje przesianą mąkę oraz kokos i orzechy. Na tortownice (26 cm) wyłożoną papierem do pieczenia wylewam biszkopt i pieczemy w temp. 175 st z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku.
  • 1 2. Upieczony biszkopt dzielimy na dwa blaty i studzimy.
  • 2 3. 1 Galaretkę zrobić według informacji na opakowaniu ujmując ½ szklanki wody. Rozpuszczoną odstawić do stężenia. Później kroje w dowolną kostkę i układam na wystudzonym 1 blacie biszkopta.
    2 galaretkę robię wg. informacji na opakowaniu ujmując 1 szklankę wody. Rozpuszczoną odstawić do stężenia. Lekko tężejącą połączyć z serkiem waniliowym. Następnie wylewamy na rozłożoną galaretkę i przykrywam drugą częścią biszkoptu.
  • 3 4. Górę posypuje cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Kokos Serek Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować