Biszkopt z truskawkami i galaretką

4.42 (204 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Najprostsze ciasto z truskawkami! A jakie dobre :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt
    6 jajek
    15 łyżek cukru
    12 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej

    3 truskawkowe galaretki
    Truskawki
Wystaw ocenę:

4.42 (204 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki

Biszkopt z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:

    Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy. Następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku. Później wsypujemy stopniowo mąkę cały czas mieszając. Pieczemy w temperaturze ok. 180*C przez ok. 30minut.

    3 galaretki truskawkowe rozrabiamy w 750ml wody.
    Galaretkę studzimy jednak nie pozwalamy jej bardzo stężeć.
    Truskawki myjemy, wyciągamy szypułki.
    Na biszkopcie układamy truskawki.
    Następnie lekko stężałą galaretką zalewany całość.
    Ciasto chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Truskawki

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować