biszkopt kokosowy

4.28 (242 ocen)

idealny do tortów

Składniki:

  • 3 białka
    100 g wiórków kokosowych
    1/2 szkl cukru
    łyżka soku z cytryny
    łyżka mąki pszennej
    łyżka mąki ziemniaczanej
    szczypta soli
    dodatkowo papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.28 (242 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty

Biszkopt kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 *C . Kokos mieszamy z mąkami w osobnej misce Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy niewielkimi porcjami cukier , wsypujemy wcześniej wymieszany kokos i mąki delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą dodajemy sok z cytryny , mieszamy . Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy przez ok 25 min w 180 *C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować