Bigos z pora z kiełbasą

5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczny bigos z pora z dodatkiem kiełbasy. Bigos ma lekko ostry smak i jest szybki w przygotowaniu. Polecam.

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pora ( białą część )
    350 g kiełbasy
    2 łyżki smalcu
    2,5 szkl wody
    2 płaskie łyżki domowego ketchupu dyniowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    2 łyżeczki suszonej cebuli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Bigos z pora z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por czyścimy i dokładnie myjemy, kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy por, smażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy na małe kawałeczki. Do garnka dodajemy resztę składników i gotujemy razem przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Kiełbasa Smalec Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować