BIAŁKOWE NALEŚNIKI

3.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie naleśniki ? mam dla was specjalny przepis który na pewno przypadnie wam do gustu a przepis już czeka na was na blogu kuchnia domowa agi

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka białek jaj,
    2 szklanki mleka 3,2 %,
    1,5 szklanki mąki pszennej,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    4 łyżki oleju,
    2 łyżki cukru,
    1 szczypta soli drobnej
    dodatkowo :

    dowolny dżem lub twaróg
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Białkowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Białko ubić ze szczyptą soli, następnie partiami wsypać cukier i ubić na sztywno, po ubiciu piany wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką, po wymieszaniu wlać mleko i olej wymieszać a następnie zmiksować przez minutę
  • naleśniki 2. Na patelnię o średnicy 24 centymetry wlać kroplę oleju i rozgrzać, nalać chochlę ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron na rumiany kolor
  • naleśniki 3. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim a następnie posmarować dowolnym dżemem
  • naleśniki 4. Naleśniki podawać kto z czym ma ochotę jednak należy pamiętać że są przygotowane na słodko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować