Batoniki z płatków kakaowych

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 g białej czekolady
    2 szklanki kakaowych płatków
    4 łyżki miodu
    2 łyżki masła
    1,5 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Batoniki z płatków kakaowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Batoniki z kakaowych płatków 1. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej.
    Małą blaszkę do pieczenia wykładam papierem i wlewam do niej czekoladę.
    Do rondelka wkładam masło i miód i chwilę podgrzewam.
    Dosypuję kakao i mieszam.
    Płatki wsypuję do miski, a następnie wlewam do niej wcześniej przygotowaną masę i mieszam.
    Płatki przekładam do blaszki z czekoladą.
    Wkładam do zamrażarki na minimum 10 minut.
    Dzielę na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Masło Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować