Bałkański deser

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zainspirowany odkryciem jogurtu typu bałkańskiego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jogurt bałkański: 1 opakowanie
    - truskawki świeże posiekane: 1 szklanka
    - owoce z puszki: 0.25 puszki
    - herbatniki: 1 opakowanie
    - bakalie (dowolne): 100 gramów
    - orzechy mielone (do dekoracji): 10 gramów
    - cukier wanilinowy: 0.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bałkański deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kroimy na małe kawałki. Nie tłuczemy ich, żeby nie zrobił się z nich pył i mieszamy z bakaliami.
  • 2. Delikatnie mieszamy jogurt z cukrem waniliowym.
  • 3. Równolegle i warstwowo do pucharków nakładamy: 1. jogurt bałkański, 2. herbatniki w bakaliami, 3. owoce - truskawki i owoce z puszki. Warstwy kończą się na jogurcie, który posypujemy z wierzchu mielonymi orzechami. Ochładzamy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować