Taką babkę możemy przygotować gdy, zostaną nam nie zużyte białka.

Składniki:

  • 5 białek, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 10 dag masła roztopionego, pół szklanki ciepłego mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, bakalie( rodzynki, skórka pomarańczowa, orzechy).
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Babka wielkanocna Desery

Babka z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier kryształ i cukier waniliowy i ucierać 15 minut. Następnie dodać resztę składników, wyrobić ciasto. Wlać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy( wymiary 32x12) i piec w piekarniku w temp. 170 st.C przez około 30-40 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować