KIEŁBASA ZAPIEKANA Z SOSIE CHRZANOWYM

0 (0 ocen)

Kiełbaska w pysznym lekko ostrym sosie.

Składniki:

  • 4 kawałki kiełbasy zwyczajnej, łyżka mąki, łyżka margaryny, szklanka mleka, łyżka chrzanu, łyżka startego sera żółtego, sól i pieprz do smaku.

Kiełbasa zapiekana z sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Kiełbasę naciąć skośnie kilka razy, ułożyć w naczyniu. Roztopić margarynę, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Przyprawić do smaku chrzanem, solą i pieprzem. Sos powinien być bardzo gęsty. Kiełbasę polać sosem, wierzch posypać serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 10-15 minut w temp. 180st.C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy