Babka górnika

  • wyświetlono: 3031 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Prosta babka,pyszna z kawką,bardzo ciemna dlatego nosi nazwę górnika.

23ewelina
  • 35 porcje
  • 75min
  • Łatwy

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
125 g margaryny
1 jajko
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki kakao
cukier puder do polukrowania

Sposób przygotowania przepisu:

Babka górnika

  • 1. Margarynę,jajko,cukier i dżem,zmiksować na gładką masę,dodać mąkę z kakao,mleko i sodę,zmiksować do połączenia składników.
    2.Ciasto przełożyć do prostokątnej formy,wysmarowanej tłuszczem.
    3.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.Wystudzone ciasto polukrować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkamąkakakaomlekodżem z czarnej porzeczki

Komentarze

Podobne przepisy

Babka jajeczna

Dodane przez: 2milutka

Jajeczna babka

Wspaniała i mało pracochłonna babka...

Babka Puszek

Dodane przez: Paulina16621

Babka Puszek

Kultowa babka która jak co roku...

Babka Wielkanocna

Dodane przez: ewaeu

Babka Wielkanocna

Babka od święta i na co dzień,...

Babka cytrusowa wielkanocna

Dodane przez: kamilafor

Babka cytrusowa

Najlepszy przepis na babkę na Wielkanoc...

Babka cytrynowa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Babka cytrynowa

Szybka w przygotowaniu babka z...

Babka Inka

Dodane przez: Agusiowe smakołyki

Babka Inka

Babka z dodatkiem kawy Inki. Do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE