Babka czekoladowa z dżemem

4.42 (12 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dodatek dżemu sprawi że babka nie będzie sucha.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szkl. cukru
    2 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. mleka
    0,5 szkl. oleju
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka sody
    Mały słoiczek dżemu porzeczkowego/powideł.

    2 czekolady mleczne
    1 łyżka masła
    1-2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.42 (12 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe

Babka czekoladowa z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki mąkę, cukier, kakao i sodę mieszamy. Jajka ucieramy, zmniejszamy obroty dodajemy mleko i olej następnie wsypujemy do tego suche składniki.
    Kolejno dodajemy dżem i mieszamy tylko do połączenia składników.

    Foremkę na babkę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Do formy wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika pieczemy na funkcji dół 20 min. a następnie góra- dół 30 min.

    Babkę wyciągamy i studzimy. Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem i mlekiem. Polewamy nią babkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować