Babka czekoladowa z dżemem

3.48 (27 ocen)

  • 60 min
  • Łatwy

Prosta w wykonaniu i wilgotna zarazem babka z dodatkiem ulubionego dżemu

  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 szkl. mąki
    1 szkl. mleka
    1 szkl. cukru
    1/2 szkl. oleju
    3 łyżki kakao
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    mały słoiczek dżemu porzeczkowego lub powideł.
    2 tabliczki czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

3.48 (27 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka czekoladowa z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka czekoladowa z dżemem 1. Suche składniki:
    Mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia należy połączyć.
    Do tych składników dodajemy mleko, olej, jajka i miksujemy.
    Następnie dodajemy dżem i wszystko razem mieszamy.
    Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
    Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 min.
    Upieczoną i wystudzoną babkę polewamy rozpuszczoną w kompieli wodnej czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować