babeczki orzechowo-marchewkowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Babeczki maja marchewkowe ciasto i orzechowy krem. Efektownie wyglądają i bardzo oryginalnie smakują., Są rodzajem zdrowego słodycza, dzieci bardzo je lubią.

  • 60 min

Składniki:

  • na 18 babeczek:
    4 jajka
    1 1/2 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    2 szklanki mąki
    2 szklanki startej drobno marchewki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska mała łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamonu
    garść posiekanych drobno orzechów
    na krem:
    Krem:
    3 szklanki mleka
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    po 1 łyżeczce maki pszennej, ziemniaczanej i kukurudzianej
    4 łyzki cukru
    łyżeczka cynamonu
    łyżka startych orzechów
    maliny do dekoracji
    150 g masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Krem

Babeczki orzechowo-marchewkowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:
    Całe jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając powoli dolewac olej. Stopniowo posypywać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem. Z marchewki odcisnąć sok i dodac ją do ciasta. Delikatnie wymieszać. Rozłozyć ciasto w foremkach na muffinki do 3/4 wysokości, bo babeczki bardzo urosną. Piec okolo 30 minut w 175*C.
  • 2. krem:
    Dwie szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyń, mąki, cynamon i cukier. Ugotowac budyń i ostudzic. Miekkie masło utrzeć na puch i dodając po łyzce budyniu ucierać.
  • 3. Na koniec ododać orzechy. Kremem napełnic szprycę i dekorowac babeczki. Obłozyc malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Marchewka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować