Babeczki z malinami

4.95 (198 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jeżeli wciąż szukacie najlepszego przepisu na klasyczne waniliowe babeczki- oto one. Przepyszne i proste :) Intensywnie maślane, puszyste, świetnie zachowują świeżość.

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g mąki pszennej
    1/4 szklanki cukru
    1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50 g masła, roztopionego
    1 jajko
    1/3 szklanki śmietany kremówki 30 lub 36 %
    garść malin
Wystaw ocenę:

4.95 (198 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać suche (mąka, cukier, proszek, soda), a w drugiej mokre składniki (masło, jajko, śmietana). Następnie połączyć zawartość dwóch misek i wymieszać trzepaczką tylko do połączenia składników.
  • 2. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej wyłożyć solidną łyżkę ciasta (do połowy wysokości), a w środek włożyć kilka malin.
  • 3. Wstawić do piekarnika i piec w 180 ºC przez 20- 25 minut, aż do zarumienienia.

Porady

Możecie wykorzystać także truskawki, borówki czy jeżyny!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować