zdrowe babeczki marchewkowe

4.5 (167 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zdrowo, wiosennie, wielkanocnie- czyli BABECZKI MARCHEWKOWE . Mięciutkie, puchate, wilgotne i aromatyczne . Idealnie sprawdzą się jako świąteczny deser na wielkanocnym stole , a także jako zdrowa przekąska w ciągu dnia

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki(na 8 babeczek):
    -140g potartej marchwi na dużych oczkach
    -60gmąki owsianej
    -40g mąki ryżowej
    -2 łyżki wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
    -100ml oleju kokosowego/masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
    -60-65g erytrolu/ksylitolu/cukru kokosowego
    -1/2 łyżeczki cynamonu
    -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
    -2 jajka M
    -1 łyżeczka budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
    -5 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Zdrowe babeczki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy
    -jajka z dodatkiem tłuszczu oraz wody miksujemy kilka sekund, dodajemy marchew i mieszamy
    -do zmiksowanych jajek dodajemy suche składniki i całość dokładnie mieszamy
    -masę nakładamy do foremek
    -pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 20-25 minut
    -gotowe babeczki wyjmujemy z piekarnika

    Smacznego i na zdrowie!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować