Babeczki z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne babeczki sprawdza się także na pikniku.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 15 sztuk;


    Ciasto kruche;
    2 szklanki mąki pszennej
    jajko
    1/3 szklanki cukru pudru
    łyżeczka sody oczyszczonej
    łyżka kwaśnej śmietany
    125 g masła

    Nadzienie;
    słoik domowego, gęstego dżemu z czarnej porzeczki

    Kruszonka;
    3 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    czubata łyżka masła

    Oraz masło i bułka tarta do wysypania foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na kruche ciasto zagniatam. Rozwałkowuję je na placek o grubości około 3-5 mm. Dużym kubkiem wycinam kółka. Foremkę do muffinek smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wykładam krążkami ciasta. Dociskam je do boków foremki.

    Następnie nakładam po łyżce dżemu. Pamiętamy o tym,że ciastka nam urosną, więc ciasto + nadzienie powinno zajmować około 2/3 wysokości.

    Składniki kruszonki rozcieram w rękach i posypuję ciasteczka.

    Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 st około 20-25 minut aż nabiorą złotego koloru.

    Studzę.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować