Babeczki truskawkami i jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To bajeczne połączenie smakuje jak prawdziwy smak lata.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    450 gram mąki pszennej
    Kostka masła
    Pół szklanki cukru
    Jajko
    2 żółtka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki farszu:
    2 duże jabłka
    2 szklanki pokrojonych truskawek (mogą być mrożone)
    Pół szklanki rodzynek
    1/3 łyżeczki cynamonu
    Łyżeczka cukru waniliowego
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki truskawkami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane
    drobno masło, cukier, jajko, żółtka i zagnieć ciasto. Wstaw do
    zamrażalnika na około godzinę.
    Jabłka obierz, pokrój w drobną kosteczkę i zasyp cukrem pudrem. Gdy po
    około 10 minutach jabłka puszczą sok dodaj do nich truskawki, cynamon,
    rodzynki , cukier waniliowy i wymieszaj dokładnie.
    Ciasto wyjmij z zamrażalnika. Brzeg i dno foremek na muffiny wyłóż
    ciastem, zostaw trochę ciasto-około 1/3 na wierzch. Do środka kładź
    porcje owocowej mieszanki. Wierzch przykryj resztą rozdrobnionego ciasta.
    Piecz około 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować