Babeczki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cynamonu. Są miękkie i delikatne, długo zachowują świeżość, są pyszne, idealne.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    150g cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    Szczypta soli
    1 jajko
    175ml mleka
    70ml oleju

    2 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    200g cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę, usuwając środki z pestkami. Cukier i cynamon połączyć i dodać do jabłek, przemieszać.
    Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej. Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto.
    Jabłka dodać do ciasta – odkładając 2 łyżki.
    Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem. Można posypać odłożonymi jabłkami.
    Foremkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 minut do złotego koloru.
    Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować