Babeczki mocno bananowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie i proste w przygotowaniu babeczki, zachwycą każdego ! Gorąco polecam, sa przepyszne ! jedna babeczka dostarcza 128 kcal.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    Mąka pszenna - 2 szklanki
    Banan- 1 sztuka ok. 150g
    Olej- ½ szklanki
    Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
    Kakao- 1 czubata łyżka
    Mleko 2%- 1 łyżka
    Jajka- 2 sztuki
    Cukier- ¾ szklanki

    Masa budyniowo- bananowa
    Budyń bananowy- 1 sztuka
    Banan- 1 sztuka ok. 150g
    Mleko 2%- ½ szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki mocno bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę"
  • 2. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia,kakao, cukier) wsypać do miski i wymieszać, następnie dodać jajka, olej, mleko oraz "papkę" z 1 banana. Wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.
  • 3. Budyń rozpuścić w połowie mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.
  • 4. Ciasto nakładać do papilotek do ½ wysokości (około 2 łyżeczki), na każde dodać łyżeczkę masy budyniowo-bananowej i przykryć ciastem.
  • 5. Babeczki należy piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Babeczki bananowe

To może cię zainteresować