Babeczka kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli.
Jajko roztrzepujemy i mieszamy z sobą osobno składniki suche i mokre. Następnie łączymy je i mieszamy.
2.Przekładamy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 C. Pieczemy tak długo aż się babeczki przyrumienią i po teście z wykałaczką, nasza wykałaczka będzie sucha.
3.Odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Landrynki wkładamy do woreczka i rozkruszamy tłuczkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy foremki w kształcie serduszek. wypełniamy je rozkruszonymi landrynkami. Wstawiamy do piekarnika tak, aby się tylko rozpuściły i ostrożnie przekładamy do lodówki aby ostygły. Wyjmujemy z foremek i dekorujemy babeczki.
Komentarze