Angielskie brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Czekoladowa bomba smakowa, która nada się zarówno na spotkanie ze znajomymi jak i rodzinny piknik (:

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej
    3 jaja
    200 g mąki pszennej
    150 g cukru
    200 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Angielskie brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem i odstaw do wystudzenia. W oddzielnej misce ubij jajka z cukrem (najprościej jest to zrobić mikserem). Następnie do mieszaniny jajecznej cienkim strumykiem wlewaj czekoladę jednocześnie mieszkając trzepaczką. Kolejny krokiem jest wsypanie przesianej wcześniej mąki do masy. Gotową masę należy przelać do blachy pamiętając o tym, że im większa blacha tym ciasto cieńsze.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
    Smacznego

Porady

Najlepiej smakuje ciepłe z mlekiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować