anda masala...

0 (0 ocen)

indyjskie curry z jajkami. nie wygląda może za pieknie ale jest bardzo smaczne. Podałam z chlebkami roti

Składniki:

  • ghee (masło klarowane)
    2 duże cebule drobno posiekane
    400g pomidorów (mogą być z puszki)
    2 łyżki puree pomidorowego (niekoniecznie)
    sól
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka kuminu mielonego
    1 łyżeczka garam masala
    1 łyżeczka kolendry mielonej
    1/2 łyżeczki chili
    1/2 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Anda masala... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym ghee smażymy cebulę, aż stanie się lekko złota. Dodajemy przyprawy i smażymy mieszając 10 minut dodając trochę wody.
  • 2. Następnie dodajemy pomidory i puree pomidorowe, gotujemy kolejne 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Solimy do smaku.
  • 3. Dodajemy ugotowane, obrane jajka i podgrzewamy, aż staną się gorące. Podajemy od razu posypane natką kolendry z ryżem basmatii bądź roti.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować