kurczak tandoori masala

4.48 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

kurczak (użyłam udek) tak przyrządzony jest bardzo aromatyczny i soczysty dzięki jogurtowej marynacie. Kurczaka podałam z kuskusem... Nie wymieniam już poszczególnych składników mieszanki tandoori bo jest ich sporo; przepis na nią kiedyś podawałam więc kto będzie zainteresowany na pewno znajdzie.

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 udek
    2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 płaska łyżka soli
    2 łyżki papryki w proszku
    2 łyżki tandoori masala
    2-3cm świeżo startego imbiru
    2 łyżeczki kurkumy
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak tandoori masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych składników robimy marynatę mieszając wszystko razem w misce. Do marynaty wkładamy kurczaka.
  • 2. Marynujemy co najmniej 4 godz a najlepiej przez noc. Mięso najlepiej jest grilować. Ja z racji tego iż mam zepsuty grill piekłam w piekarniku ok 30-40 min w 160st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować