Ambasador

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne ciacho na biszkopcie z kremem i galaretką
Na dużą blachę.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt
    5 jajek
    1 i ½ szklanki mąki
    ½ szklanki cukru
    ½łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem.
    2 kostki margaryny
    5 żółtek
    3 łyżeczki kakao
    3szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe
    1szklanka cukru

    Dodatkowo.
    3 galaretki
    Wodą
    Puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ambasador - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt. Wykonanie

    Białka ubić na sztywno dodać żółtka, I ubijamy na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia .
    Piec 15 minut
    W 170°

    Wykonanie kremu.

    Dwie szklanki mleka wlać do garnka
    W jednej szklance przygotować żółtka cukier oraz budynie
    Wymieszać .
    Budyń wlać do gotującego się mleka.
    Wystudzić.

    Margarynę utrzeć na puch dodać po mału zimny budyń .
    Podzielić to na dwa kremy
    Do jednego dodać 3 łyżki kakao wymieszać.

    Galaretkę rozpuścić w 6 szklankach wody
    Wystudzić.

    Na biszkopt położyć krem kakaowy
    Krem jasny
    Brzoskwinie pokroić
    Ułożyć na jasnym kremie
    Zalać teżaca galaretka.

    Schłodzić.

Porady

Duża blacha

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować