AKSAMITNA PASTA JAJECZNO-TUŃCZYKOWA

0 (0 ocen)

Delikatna, kremowa aksamitna taka jest ta pasta, którą świetnie się smaruje. Polecam szczególnie na śniadanie ale także kolację. Zachwyci nie tylko dużych, ale posmakuje też małym :)

Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo
    tuńczyk w puszce 2 puszki
    majonez light 2 łyżki
    cebula 1 szt.
    sól, pieprz do smaku
    szczypior siekany 3-4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Aksamitna pasta jajeczno-tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce. Dokładnie zmiksować blenderem.
    2. Tuńczyka odsączyć z sosu. Dodać do jaj i ponownie zmiksować aż konsystencja będzie gładka.
    Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
    Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować