Delikatna, kremowa aksamitna taka jest ta pasta, którą świetnie się smaruje. Polecam szczególnie na śniadanie ale także kolację. Zachwyci nie tylko dużych, ale posmakuje też małym :)
Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
tuńczyk w puszce 2 puszki
majonez light 2 łyżki
cebula 1 szt.
sól, pieprz do smaku
szczypior siekany 3-4 łyżki
Aksamitna pasta jajeczno-tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce. Dokładnie zmiksować blenderem.
2. Tuńczyka odsączyć z sosu. Dodać do jaj i ponownie zmiksować aż konsystencja będzie gładka.
Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki.
Komentarze