Pasta jajeczno-tuńczykowa z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta pasta jest przepyszna,każda posmarowana nią kromka pieczywa nabiera wyjatkowego smaku. Piknik bez jajek to nie piknik!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka świeże: 10 sztuk
    - tuńczyk w sosie własnym (puszka): 1 puszka
    - majonez: 2 łyżki
    - szczypiorek cienki: 1 pęczek
    - lubczyk gałązki: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - czarne oliwki bez pestek: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Pasty

Pasta jajeczno-tuńczykowa z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie (na twardo- 8 minut od zagotowania wody).Usunąć skorupki,jajka pokroić w plasterki.Szczypiorek i lubczyk umyć,osuszyć,posiekać (drobno).
  • 2. Plasterki jajek wymieszać z majonezem, rozgniatać do uzyskania pasty.Posolić, dodać pieprz.
  • 3. Oliwki zmiksować blenderem,dodać do pasty wraz ze szczypiorkiem i lubczykiem,rozdrobnionym tuńczykiem wymieszać. Pastę nakładać do koklików,posypać szczypiorkiem,udekorować oliwką i listkiem lubczyku.Kokliki owinąć folią aluminiową,schłodzić.Transportować w termolodówce piknikowej.Podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować