Pasta jajeczno - marchewkowa

0 (0 ocen)

Lubię eksperymentować z przyprawami, często sięgam po orientalne smaki. Do tej pasty dodałam imbir oraz owoce kolendry i wcale się nie zawiodłam.

Składniki:

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
    4 większe marchewki (około 500g)
    5 ząbków czosnku (jak Ktoś nie lubi, można mniej)
    1 pęczek koperku
    3 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki imbiru mielonego
    1/2 łyżeczki owoców kolendry mielonych
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczno - marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczno - marchewkowa 1. Marchewkę obrać i ugotować al dente (około 10 min) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Marchewkę i jajka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać posiekany czosnek i koperek. Wsypać imbir oraz owoce kolendry. Wymieszać.
  • Pasta jajeczno - marchewkowa 2. Dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Pastę doprawić do smaku. Włożyć do lodówki, by składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować