Najłatwiejsze naleśniki bez jajek

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Przepis na naleśniki bez jajek pochodzi z książki "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza - autora bloga erVegan.com

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej 550
    1 szklanka mleka sojowego
    1/3 – 1/2 szklanki wody gazowanej
    1 łyżka oleju rzepakowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Najłatwiejsze naleśniki bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do średniej miski przesiej mąkę i dodaj szczyptę soli. Następnie wlej mleko sojowe, potem olej, a na koniec wodę gazowaną. Miksuj, aż uzyskasz gładkie ciasto
  • 2. Do średniej miski przesiej mąkę i dodaj szczyptę soli. Następnie wlej mleko sojowe, potem olej, a na koniec wodę gazowaną. Miksuj, aż uzyskasz gładkie ciasto
  • 3. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Staraj się równomiernie rozprowadzić ciasto. Gotowe naleśniki bez jajek odkładaj na duży talerz, przykrywając go drugim talerzem – nie wystygną i będą pysznie miękkie. Smacznego!
  • 4. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą. Staraj się równomiernie rozprowadzić ciasto. Gotowe naleśniki bez jajek odkładaj na duży talerz, przykrywając go drugim talerzem – nie wystygną i będą pysznie miękkie. Smacznego!

Porady

Składniki na około 10 naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować