Zupa jarzynowa z mrożonek

4.51 (166 ocen)

  • Łatwy

Do tej zupy nie trzeba obierać i kroić warzyw. Dlatego jej gotowanie to sama przyjemność. Przepis przysłała Małgorzata Nieroda

  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka (mrożona, pokrojona w kostkę): 30 dekagramów
    - fasolka szparagowa (mrożona): 30 dekagramów
    - kości: 25 dekagramów
    - masło: 5 dekagramów
    - śmietana: 1 szklanka
    - mąka: 2 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z mrożonek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość zalewamy 1,5 l wody
    i gotujemy wywar.
  • 2. Marchewkę wsypujemy do
    garnka, dodajemy masło i zalewamy
    niewielką ilością wody.
    Dusimy ok. 15 minut. Przekładamy
    do wywaru z kości,
    gotujemy. Wsypujemy fasolkę
    i gotujemy 25 minut.
  • 3. Mąkę rumienimy na suchej
    patelni, cały czas mieszając.
    Studzimy i mieszamy ze śmietaną.
    Dodajemy do zupy, chwilę
    gotujemy. Solimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.93 (148 ocen)

Zuoa jarzynowa

To może cię zainteresować