Ziemniaczane talarki w ziołach

5 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ziemniaki na inny sposób. Doskonale smakują i pasują do niemal każdego dania obiadowego. Z dodatkiem ulubionych ziół smakują najlepiej.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 średnich ziemniaków
    sól i pieprz ziołowy
    oregano, bazylia, papryka (ostra lub wędzona)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaczane talarki w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaczane talarki w ziołach 1. Ziemniaki należy:
    1. Obrać.
    2. Umyć.
    3. Pokroić w talarki.
    4. Usmażyć małymi partiami z dodatkiem soli, pieprzu ziołowego i ulubionych ziół (u mnie: papryka wędzona, oregano, bazylia).

    Podawać na gorąco jako dodatek do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować