Talarki ziemniaczane w białku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie talarki to wspaniała przekąska. Szybko i smacznie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    1 białko
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    odrobina soli do smaku
    3 łyżki oleju
    duża blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Talarki ziemniaczane w białku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ziemniaki obieram, myję, kroję w plasterki takie na 0,5 cm. , z jednej strony smaruje olejem, układam na blasze. Górną stronę plasterków smaruję roztrzepanym białkiem, posypuję przyprawami i solą. Piekę w piekarniku w temp. 190 stopni przez ok. 25 minut.Podaję od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować