Żeberka w glazurze miodowo-ketchupowej

4.45 (182 ocen)

Danie wzbogaciłam o ocet winny z czerwonego wina i musztardę.

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg żeberek wieprzowych
    1 cebula
    sól, pieprz
    suszony majeranek
    4 łyżki naturalnego miodu
    10 łyżek ketchupu
    3 łyżki octu winnego z czerwonego wina
    3 łyżeczki musztardy grillowej
    1 łyżka sosu chilli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (182 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Żeberka w glazurze miodowo-ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem i podsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w piórka wrzucamy do garnka.
  • 2. Dodajemy miód, ocet winny, ketchup, sos chilli, musztardę i wszystko mieszamy. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy jeszcze trochę pieprzu i majeranku.
  • żeberka 3. Glazurę wcieramy w żeberka i pieczemy je w 200 stopniach C przez 60 minut w piekarniku. Żeberka podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Glazura Ketchup Musztarda Ocet Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować