Tort ciasto marchewkowe z miodem, migdałami i z kremem pomarańczowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ostatnio do moich wypieków dodaję miodu. Marchewka i miód to smaczne połączenie. Ciasto smakuje znakomicie, a ja lubię słyszeć "ochy" i "achy" rodziny i wiem, że jedzą zdrowe desery :)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki starte na małych oczkach
    1 i 1/2 szklanki mielonych migdałów
    4 duże jaja w pokojowej temperaturze
    1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
    3/4 szklanki miodu wielokwiatowego
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki cynamonu
    aromat pomarańczowy naturalny lub skórka z pomarańczy
    500 gram serka mascarpone
    2 łyżki miodu
    łyżeczka skórki z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe

Tort ciasto marchewkowe z miodem, migdałami i z kremem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort  ciasto marchewkowe z migdałami i miodem. 1. Obraną marchew zetrzeć na małych oczkach. Jaja ubić z miodem, dodać mielone migdały, przesianą mąkę i resztę składników suchych. Na koniec dodać marchewkę i wymieszać już łyżką.
    Przelać do wysmarowanej masłem i oprószonej tortownicy. Piec w 180 stopniach przez 50 minut. Po wystudzeniu przeciąć na równe trzy części.

    Serek wymieszać z miodem i skórką pomarańczy.
    Każdą warstwę ciasta posmarować kremem i złożyć. Udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Miód Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować