Szarlotka sypana

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne ciasto. Szarlotka jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 szklanka kaszy manny
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kg jabłek
    tortownica o średnicy 24 cm
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szarlotka sypana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na 3 części.
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej i dzielimy na 3 części.
    Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy 1 warstwę sypką i wyrównujemy, na niej układamy 1 część jabłek i wyrównujemy. Kolejna warstwa sypkich produktów, jabłek, sypkich produktów, jabłek. Masło kroimy na małe kawałki i układamy na cieście. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować