Niezwykle oryginalny i efektowny sposób podania tradycyjnego śledzia, a jednocześnie bardzo łatwy do przygotowania. Śledź z orzechami będzie prezentował się znakomicie na wigilijnym stole
3 godz.
Dla 1 osoby
Składniki:
300 g filetów śledziowych
1 mała biała cebula
4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
świeżo zmielony kolorowy pieprz
olej
Śledzie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety śledziowe moczyłam kilka godzin, zmieniałam wodę 3 razy. Osuszyłam i pokroiłam w kawałki. Cebulę pokroiłam w piórka, orzechy posiekałam. W słoiku układałam na przemian śledzie posypane pieprzem, cebulę, orzechy. Zalałam olejem tak, by całość była nim przykryta. Odstawiłam do lodówki na 24 godziny.
Komentarze