śledzie z orzechami

4.47 (179 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

Niezwykle oryginalny i efektowny sposób podania tradycyjnego śledzia, a jednocześnie bardzo łatwy do przygotowania. Śledź z orzechami będzie prezentował się znakomicie na wigilijnym stole

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 g filetów śledziowych
    1 mała biała cebula
    4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe moczyłam kilka godzin, zmieniałam wodę 3 razy. Osuszyłam i pokroiłam w kawałki. Cebulę pokroiłam w piórka, orzechy posiekałam. W słoiku układałam na przemian śledzie posypane pieprzem, cebulę, orzechy. Zalałam olejem tak, by całość była nim przykryta. Odstawiłam do lodówki na 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ryby Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować