Sernik z białą czekoladą

4.5 (199 ocen)

Sernik z białą czekoladą na spodzie z herbatników

Składniki:

  • 80 dkg. sera białego tłustego
    2 białe czekolady
    3 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. śmietany
    SPÓD:
    30 dkg. herbatników
    1/3 kostki masła
    żółtko

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na herbatkikowym spodzie 1. Herbatniki dobrze pokruszyć , masło rozpuścić wymieszać z herbatnikami , dodać żółtko , przygotować formę o średnicy 23 cm. rozłożyć przygotowany spód .Ser dokładnie zmiksować , jaja ubić z cukrem na puch , ucierając ser wlać do niego ubite jaja , dodać śmietanę i rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę . Gotową masę serową wlać na herbatniki , piec 60 minut w temp.180 *C . Po wystudzeniu można polać czekoladą albo udekorować owocami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować