Sernik na zimno z rodzynkami i galaretką

4.49 (181 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny sernik na zimno. Przygotowany z sera twarogowego z dodatkiem rodzynek na herbatnikach. Polecam na deser.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg sera twarogowego
    100 gram masła
    6 łyżek cukru
    1 cukier wanilinowy
    6 łyżek rodzynek
    1/2 czerwonej galaretki
    1 szklanka gorącej wody
    2 łyżki żelatyny
    100 ml gorącej wody
    5 herbatników
    folia spożywcza
    pojemnik
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Sernik na zimno z rodzynkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno z rodzynkami i galaretką 1. Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do stężenia.
    Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, odstawiamy. Masło rozpuszczamy na patelni.
    Pojemnik wykładamy folią i kładziemy herbatniki.
    Do miski wkładamy ser i oba cukry miksujemy do połączenia, dodajemy roztopione masło, letnią żelatynę, rodzynki i ponownie miksujemy. Wykładamy do pojemnika ( masa zaraz tężeje ) i wstawiamy do lodówki.
    Gdy masa jest sztywna wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować