Sernik na zimno z galaretką

4.42 (217 ocen)

  • 60 min

Ulubione "szybkie ciasto" rodzinki.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 lub 2 opakowania biszkoptów

    1 twaróg sernikowy (w wiaderku 1 kg)

    4 galaretki (użyłam brzoskwiniowej i cytrynowej)

    1 l wody
Wystaw ocenę:

4.42 (217 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę (użyłam 16x16cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód szczelnie poukładać biszkopty.
  • 2. Twaróg przełożyć do osobnej misy. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody (zmieszałam brzoskwiniową oraz cytrynową). Odstawić do ostudzenia. Gdy zacznie tężeć zmiksować ją z twarogiem. Masa powinna być jednolita. Wylać na biszkopty.Wstawić do lodówki
  • 3. Gdy masa serowa stężeje przygotować kolejne 2 galaretki w 500 ml wody (lub więcej jeśli chcecie mieć wyższe ciacho). Odstawić do wystudzenia i schłodzić w lodówce.

Porady

Jeśli posiadacie za dużo biszkoptów można ponownie ułożyć kolejną warstwę na serniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować