Sernik na zimno na biszkoptach z musem truskawkowym, bananami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W kilku łyżeczkach zimnego mleka rozprowadzamy żelatynę, resztę mleka zagotowujemy, dodajemy do specznialej żelatyny (będą zbite grudy ale nie martwcie się jeśli rozmieszacie raz dwa się rozpuszcza )odstawiamy do ostygniecia. Margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy cukier puder, twaróg ( również wyjęty wcześniej z lodowki) na końcu dodajemy zelatyne z mlekiem, miksujemy. Blaszkę wykladamy folia spozywcza, na dno układamy biszkopty, wylewany tezejaca biała masę. Następnie w 400ml wrzątku rozpuszzamy 2 galaretki truskawkowe, odstawiamy, gdy przestygna dodajemy je do zblendowanych truskawek ( nie ślodzimy! ) gdy masą zacznie tezec wlewamy ja na warstwę sera. Podobnie robimy z ostatnią warstwa 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy tym razem w 700ml wody i gdy jux zacznie tezec kroimy banany w plasterki i zalewamy galaretka
Komentarze